Contact

Indien je vragen hebt, dan kun je ons altijd via het contactformulier (aan de rechterkant) bereiken. Mocht je op een andere manier contact willen hebben, gebruik dan onderstaande contactgegevens.

E-mail: [email protected]
Telefoon: 085-0602072 (maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 17.00 uur) Mochten er klachten of vragen zijn dan kun je deze via e-mail of telefoonnummer bij ons melden. We nemen je klacht of vraag direct in behandeling. Binnen twee werkdagen ontvang je een reactie van ons.

Postadres:  
Mijnidealekussen.nl  
Van Tijenstraat 14  
5703 EN Helmond   
   

Administratief:

Bankgegevens:
KVK Nr: 60236841 Bank: Rabobank te Zwolle
BTW: NL853822141B01 Rekening Nr: 161315771
  IBAN: NL29RABO0161315771
  Ten name van: Socratex B.V.


Klachten?
We raden je aan om eventuele klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar [email protected]. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden ophttp://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

1 Veel gestelde vragen over kussens:
1.1 Wat is het beste hoofdkussen?

Dat is heel persoonlijk en afhankelijk van ondermeer je lichaamsbouw, slaapgewoonten en het type matras en bedbodem. Grofweg kun je zeggen dat wanneer je op je zij slaapt (zo’n 75% van de mensen) je een iets hoger en steviger kussen nodig hebt dan wanneer je op je rug slaapt. Buikslapers hebben geen of slechts een heel laag kussen nodig. Ben je ook nog eens wat breder dan gemiddeld dan mag het kussen nog wel iets hoger en ook steviger zijn, maar wanneer je op een goed matras met schouder comfortzône slaapt kan het kussen vaak weer iets lager zijn. Veel voorkomende kussenhoogten zijn laag: tot 9cm, gemiddeld: 10-12cm en hoog: 13-15cm.

1.2 Ik ben allergisch, kan ik dan op een dons- of verenkussen slapen?

Dat hangt van de allergiesoort af maar als je last hebt van de meest voorkomende allergie, huisstofmijtallergie, kun je zonder problemen op een goed veren/dons kussen slapen. Deze hebben een dusdanig dicht geweven tijk dat de huistofmijt daar niet doorheen komt en bovendien vormt de vulling geen voedselbron voor deze diertjes. Deze kussen zijn meestal ook wasbaar maar moeten wel in de droogtrommel gedroogd worden en dit kan wat langer duren.

1.3 Ik slaap meestal op mijn zij maar krijg dan last van mijn rug, is daar iets aan te doen?

Dat kan en komt hoogstwaarschijnlijk doordat je bekken iets gekanteld ligt waardoor je ruggengraat niet in een lijn met je hoofd en je benen ligt. Er zijn speciale kussens op de markt welke je tussen je benen kunt leggen. Hierdoor komt in de meeste gevallen je ruggengraat ook weer in lijn met je benen te liggen en komt er minder druk op de ruggengraat.

1.4 Bij voorkeur slaap ik op mijn zij maar ik word vaak wakker omdat mijn knieën en enkels dan pijn gaan doen.

Ook in dit geval kan een speciaal knie-enkel of bodykussen soulaas bieden. Je knieën en enkels raken elkaar dan niet meer, zodat de contactpijn afneemt of zelfs verdwijnt.

1.5 Wat is beter, een kussen met een vaste vorm of een kussen dat je kunt opschudden?

Dit is heel persoonlijke maar in het algemeen kun je zeggen dat wanneer je iemand bent die regelmatig van slaaphouding verandert, dus van zij- naar rugligging en andersom, je ook de behoefte hebt om je kussen van hoogte te veranderen door het even samen te drukken. Dat kan eigenlijk alleen met een kussen met een ‘losse’ vulling. Een schuimkussen (Latex, koudschuim of traagschuim) heeft in de meeste gevallen maar een hoogte en is dus vooral geschikt als je één favoriete slaaphouding hebt.

1.6 Welke maat is de standaard maat?

Dat hangt er van af in welk land je woont, in Nederland is dat 60x70cm en in België 60x60cm. Als je dus in een van deze landen landen woont zijn dat de standaard kussenmaten welke bij de dekbedovertrekken geleverd worden. Veel neksteun en traagschuimkussens zijn meestal iets minder diep. Dat is niet erg, belangrijker is dat het niet breder is dan de kussenslopen welke je al in huis hebt. Dat een kussen minder diep/hoog is heeft als voordeel dat je bed als het ware iets langer wordt omdat je iets hoger op de matras kunt liggen.

1.7 Wanneer kies ik een stevig of juist zachter kussen?

Dat heeft natuurlijk voor een groot deel met je persoonlijke voorkeur te maken. Als leidraad kun je echter aanhouden dat wanneer je overwegend op je rug slaapt je minder hoogte nodig hebt en beter een zachter kussen kunt kopen. Je zakt dan iets verder in het kussen en hebt daardoor meer zijdelingse steun. Hierdoor kunnen de nekspieren zich beter ontspannen. Slaap je meer op je zij kies dan een wat steviger kussen want dan moet je hoofd zo veel mogelijk in een rechte lijn met je ruggengraat liggen.

1.8 Ik ben zwanger en kan moeilijk een prettige lighouding vinden, welk kussen kan ik het beste nemen?

Dat is natuurlijk een bijzondere situatie die vraagt om speciale kussens. Je kunt dan kijken naar support- en bodykussens, soms ook zijslaapkussen of zwangerschapskussen genoemd. Deze kussens kun je vaak in meerdere lighoudingen gebruiken, deels tussen je knieën leggen, maar ook als steun in je rug gebruiken als je op je zij ligt of zelfs om je buik te ondersteunen. Bij de video’s kunt je zien hoe je ze kunt gebruiken.

1.9 Wat is de levensduur van een hoofdkussen?

Dat hangt sterk af van de gebruikte materialen en natuurlijk het gebruik en het onderhoud. In het algemeen kun je zeggen dat een normaal hoofdkussen met een losse vulling zo’n 3-5 jaar mee gaat. Kussens met een traagschuim of latex vulling gaan iets langer mee

1.10 Hoe onderhoud ik mijn hoofdkussen?

Net als bij dekbedden is het belangrijk je kussen elke ochtend even op te schudden. De vulling kan zich dan sneller herstellen en ook kan het sneller drogen. Via ons hoofd transpireren we namelijk behoorlijk veel. Verder is het goed een molton sloopje onder je kussensloop te gebruiken ter bescherming van de tijk en voor extra vochtopname en het kussensloopje elke week te verschonen. Lucht het kussen teminste 1x per 14 dagen voor het open raam en was je kussen tenminste 1x per jaar. Let op want soms mag alleen de tijk gewassen worden, dat kun je zien op het etiket.

2 Veel gestelde vragen over donzen dekbedden
2.1 Hoe kies ik de juiste warmteklasse van een donzen dekbed?

Wij kennen 4 warmteklassen:

4 voor gebruik in de zomer

3 voor gebruik in voor- en najaar ( of op een verwarmde slaapkamer)

2 all year dekbed voor gebruik in een modern geïsoleerd huis

1 winter dekbed, wanneer u het snel koud heeft of een koude slaapkamer hebt

 

Een 4-seizoenen dekbed is meestal een een combinatie van de warmteklassen 4 en 3, welke samengeknoopt een warmteklasse 1 vormen.

2.2 Wat is de levensduur van een donzen dekbed?

Dat is sterk afhankelijk van gebruik en het onderhoud.

Wanneer u niet al te vaak op het donsdekbed gaat zitten of liggen, het elke ochtend na het opstaan even losjes opschud en regelmatig voor het open raam laat luchten gaat een goed donzen dekbed zeker 10 jaar mee. 

2.3 Ik ben allergisch, kan ik dan onder dons slapen?

Als u last hebt van huisstof allergie, dit is de meest voorkomende allergie welke veroorzaakt wordt door de uitwerpselen van de huisstofmijt, kunt u prima onder dons slapen.

De tijk (de stof om het dons) is namelijk zo dicht geweven dat de huisstofmijt er niet door in het donsdekbed kan komen. Ook vormt het dons geen voedingsbron voor de huisstofmijt.

Het NOMITE label geeft daarbij een extra garantie.

  

2.4 Waarom zou ik een donzen dekbed kiezen?

Om uitgerust aan de dag te beginnen heb een kwalitatief goede nachtrust nodig. Daarvoor heb zo lang mogelijke periodes van diepteslaap nodig en die krijg u onder anderen door zo min mogelijk onderbrekingen van de slaap te hebben.

Naast het dragen van katoenen nachtkleding kan een licht en goed ademend dekbed daar een positieve rol bij spelen. Een donzen dekbed is daar bij uitstek geschikt voor omdat dons het lichtste en tevens uitstekend ademende vulmateriaal is dat wij kennen.

Maximaal comfort hebt u in combinatie met een 100% ganzendons als vulling en een superfijne batist (100% katoen) tijk.  

2.5 Wat bepaald de prijs van dons?

Naast de kosten voor het reinigen en sorteren zijn dat vooral vraag en aanbod.

2.6 Kan ik dons wassen?

Ja, dat kan heel goed. Het dons kan gewassen worden tot een temperatuur van maximaal 60ºC met een wolwasmiddel en aansluitend in een droogtrommel op eveneens maximaal 60ºC gedroogd worden. Grote maten passen echter meestal niet in de huishoud wasmachine en kunt u dus beter laten wassen.

2.7 Wat is beter, eenden- of ganzendons?

In het algemeen kun je zeggen dat ganzendons beter is dan eendendons. De reden is dat de donsvlok bij ganzendons groter is dan de donsvlok bij eendendons.

Van ganzendons heb je hierdoor minder in gewicht nodig om eenzelfde warmteklasse te bereiken en het gaat bovendien langer mee. Het aanbod is echter minder dan van eendendons waardoor de prijs van ganzendons hoger ligt.

 

 

2.8 Welke maat heb ik nodig?

Dat hangt vooral van de maat van uw matras af. In het algemeen kun je zeggen dat het dekbed minimaal ca. 60cm breder moet zijn dan het matras om comfortabel te kunnen slapen. Zie onderstaande tabel

 matras cm    dekbed cm
 80 x 200    140 x 200
 90 x 200    140 x 200
 100 x 200    160 x 200
 120 x 200    200 x 200
 140 x 200    200 x 200
 160 x 200    240 x 200
 180 x 200    240 x 200
 200 x 200    260 x 220

Als u zelf langer dan 180cm bent en/of het matras langer dan 200cm, kies dan een dekbed met een lengte van 220cm. De overtrekken zijn tegenwoordig allemaal 260cm lang, dus het dekbed past er altijd goed in. 

2.9 Worden de eenden en ganzen gehouden om het dons?

Nee, dons en veren zijn een afvalproduct van de voedselketen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »