Body kussen
Body kussen
Body kussen geeft je steun waar nodig maar is ook heel fijn om tegenaan te kruipen. Er bestaan diverse soorten body kussens en ze zijn er met verschillende soorten vulmaterialen.
Vormen
Afhankelijk van de toepassing of het probleem waarvoor je een oplossing zoekt kun je kiezen uit diverse vormen en modellen. Heb je bijvoorbeeld last van je knieën als je op je rug ligt zijn er kussens die je onder je knieën legt om je kniegewrichten te ontlasten. Sommige van deze kussens kun je ook gebruiken wanneer je, als zijslaper, zere knieën en enkels hebt wanneer je benen op elkaar liggen. Bovendien kan zo'n kussen, als je op je zij ligt, je onderrug ontlasten omdat het je benen in een betere horizontale positie ten opzichte van de ruggegraat brengt.
Heb je meer behoefte aan ondersteuning van je bovenlichaam, eventueel in combinatie met je benen, dan kun je beter een groot u-vormig of langwerpig kussen kiezen. Zo'n langwerpig kussen wordt ook wel goeleng of spaans kussen genoemd. Hier kun je dan tegenaan liggen met je buik of rug en ook nog een deel tussen je benen leggen. Dergelijke kussens kunnen, bijvoorbeeld tijdens het herstellen van een operatie of bij ziekte, vaak een heleboel losse kussens vervangen. Lossen kussens vallen bovendien vaak uit bed of van de bank. Bij een body kussen gebeurt dat niet zo snel.
Vulmaterialen
Ons advies; ga niet voor de laagste prijs want dan zijn vaak de goedkoopste polyester vulmaterialen gebruikt en heb je in vele gevallen ook nog geen katoenen tijk. Deze goedkope kussens geven vaak niet de gewenste steun of slecht voor korte tijd en ze voelen vaak veel te warm aan. Ideale vulmaterialen zijn Fossflakes in combinatie met hoogwaardige vezelbolletjes en in sommige gevallen ook microparels. Body kussens gevuld met Fossflakes voelen niet warm aan, geven goede steun en gaan lang mee, microparels hebben het voordeel dat ze licht zijn en makkelijk bij gevuld kunnen worden.
Het betere body kussen wordt vaak inclusief een sloop geleverd.